e-book_banner

De vijf grootste mythes rond hoogbegaafdheid ontmaskerd

Wil jij meer duidelijkheid over wat hoogbegaafdheid is, en wat het niet is?

Duizelt je hoofd van de goedbedoelde adviezen, standaard opvoedingstips en algemene opmerkingen die geen van allen bij jouw kind lijken te passen?

Er wordt zo veel gezegd over hoogbegaafdheid en over hoogbegaafde kinderen? Maar wat klopt er, en wat is een mythe?

En hoe maak je komaf met die mythe?

download_image

Ontdek nu vijf hardnekkige mythes over hoogbegaafdheid en word de myth buster die ze vakkundig onderuit kan halen!

Vul hier je gegevens in en ontvang mijn uitgebreide gratis ebook ‘De vijf grootste mythes rond hoogbegaafdheid ontmaskerd’.

Download
onlypic

Je hebt het gevoel dat je kind een ‘snel hoofdje’ heeft. Misschien is je zoon of dochter wel meer- of hoogbegaafd. Tegelijkertijd vind je het heel moeilijk deze vermoedens luidop uit te spreken. Je wilt zeker niet overkomen als ‘de zoveelste die denkt dat zijn kind een Einstein is’, Maar je weet ergens wel dat je kind niet gebaat is bij een standaard aanpak en curriculum. Soms voel je je heel alleen en zit je met je handen in het haar.

In het nieuws hoor je enkel berichten over een jongen die op zijn 12de een Masterdiploma haalde. In films is de hoogbegaafde van dienst een rare snuiter die geen vrienden heeft. Op school hebben ze het al zo druk met de kinderen die niet goed kunnen bijbenen
De ‘slimmere kindjes’, ach, die zijn toch gewoon blij dat ze snel klaar zijn?
Alweer, dit lijkt allemaal niet te passen bij jouw kind. Wat moet je dan geloven?

Ik begrijp hoe je je voelt! Als ervaringsdeskundige liep ik helemaal vast toen ik op de piste van hoogbegaafdheid kwam met mijn oudste zoon. Ik durfde dit enkel aan enkele vrienden kwijt. Zelfs daar kreeg ik soms (goedbedoeld) advies of opmerkingen die mij erg onzeker maakten. Ja, mijn zoon had niet zo veel vriendjes, en hield van routine. Misschien was het dan toch ASS? Ja, hij kon zich vaak niet goed concentreren. Had hij dan niet gewoon ADHD? En hij had zichzelf niet leren lezen toen hij 3 was. Was hij dan niet gewoon een beetje voor op rekenen?

Daarom dook ik in de literatuur rond hoogbegaafdheid, volgde verschillende opleidingen en identificeerde vijf grote mythes die behoorlijk hardnekkig bleken. Ik geloof dat meer kennis en inzichten rond hoogbegaafdheid het leven van kinderen met snelle hoofdjes al zó veel beter kan maken! Daarom maakte ik dit ebook – wat hoe meer mensen myth busters worden, hoe beter!

Ja, ik word myth buster

Wat vind je in dit gratis ebook van 30 pagina’s?

Kenmerken die vele meer- en hoogbegaafde kinderen delen (maar daarom niet allemaal!)

Waarom er nog steeds een taboe rond hoogbegaafdheid bestaat en waar dit vandaan komt

Hoe vele mythes ontstaan

De vijf grootste mythes rond hoogbegaafdheid en hoe je ze vakkundig kunt weerleggen, met argumenten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek

Wat de volgende stappen zijn om nog meer te weten te komen over hoogbegaafdheid en hoe je ervoor kan zorgen dat je kind weer gaat schitteren.

Ja, dat wil ik!
image