Vul hier je gegevens in en ontvang mijn uitgebreide gratis ebook ‘De vijf grootste mythes rond hoogbegaafdheid ontmaskerd’.
Je hebt het gevoel dat je kind een ‘snel hoofdje’ heeft. Misschien is je zoon of dochter wel meer- of hoogbegaafd. Tegelijkertijd vind je het heel moeilijk deze vermoedens luidop uit te spreken. Je wilt zeker niet overkomen als ‘de zoveelste die denkt dat zijn kind een Einstein is’, Maar je weet ergens wel dat je kind niet gebaat is bij een standaard aanpak en curriculum. Soms voel je je heel alleen en zit je met je handen in het haar.
Ik begrijp hoe je je voelt! Als ervaringsdeskundige liep ik helemaal vast toen ik op de piste van hoogbegaafdheid kwam met mijn oudste zoon. Ik durfde dit enkel aan enkele vrienden kwijt. Zelfs daar kreeg ik soms (goedbedoeld) advies of opmerkingen die mij erg onzeker maakten. Ja, mijn zoon had niet zo veel vriendjes, en hield van routine. Misschien was het dan toch ASS? Ja, hij kon zich vaak niet goed concentreren. Had hij dan niet gewoon ADHD? En hij had zichzelf niet leren lezen toen hij 3 was. Was hij dan niet gewoon een beetje voor op rekenen?
Daarom dook ik in de literatuur rond hoogbegaafdheid, volgde verschillende opleidingen en identificeerde vijf grote mythes die behoorlijk hardnekkig bleken. Ik geloof dat meer kennis en inzichten rond hoogbegaafdheid het leven van kinderen met snelle hoofdjes al zó veel beter kan maken! Daarom maakte ik dit ebook – wat hoe meer mensen myth busters worden, hoe beter!
Ja, ik word myth busterKenmerken die vele meer- en hoogbegaafde kinderen delen (maar daarom niet allemaal!)
Waarom er nog steeds een taboe rond hoogbegaafdheid bestaat en waar dit vandaan komt
Hoe vele mythes ontstaan
De vijf grootste mythes rond hoogbegaafdheid en hoe je ze vakkundig kunt weerleggen, met argumenten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek
Wat de volgende stappen zijn om nog meer te weten te komen over hoogbegaafdheid en hoe je ervoor kan zorgen dat je kind weer gaat schitteren.